O nama


Naša priča je započela na Internetu. Naš ured je virtualan, a periodično se sastajemo po regiji Balkana. Upravo zato što smo na Internetu, koristimo ga kao alat povezivanja, prenošenja poruke, istražujemo njegov prostor i politike. Vidimo Internet kao medij, alat, ali prije svega kao ljudsko pravo.

 

Organizacija

Poznavali ste, čitali i slijediti OneWorldSEE.org, kao multijezičnu i multimedijalnu platformu za organizacije civilnog društva u jugoistočnoj Evropi. Portal na četiri jezika pokrenut je 2003. godine, a donosio je informacije o civilnom društvu na vašem jeziku čitavih 12 godina.

Više

Tim

Platformu Jedan Svijetu čini manji, dinamični tim profesionalaca/ki i aktivista/kinja civilnog društva. Funkcioniramo po principu horizontalne organizacije. Sve odluke koje su relevantne za organizacijski i strateški menadžment razmatramo i odlučujemo o istima – zajedno.

Više

Partneri i donatori


Mi smo ovdje zahvaljujući podršci i povjerenju mnogih organizacija i institucija. Sa njima dijelimo načela djelovanja, kritične vizije i vjerovanje da je neki drugi otvoreniji svijetmoguć.

 Više