Poziv na nacionalni Forum o upravljanju internetom u BiH

BiH IGFMi, One World Platform u saradnji sa Regulatornom agencijom za komunikacije u Bosni i Hercegovini (RAK), pozivamo vas da prisustvujete nacionalnom Forumu o upravljanju internetom pod nazivom “INTERNET ZA SVE – Prilike i izazovi upravljanja internetom u Bosni i Hercegovini”.
Forum će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Vijeća Evrope, Internet korporacije za dodijeljena imena i brojeve (ICANN), Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), Association for Progressive Communications (APC), CORE-a, RIPE NCC-a.
Forum će se održati 01. oktobra 2015 godine, u hotelu Bristol, sa početkom u 10:00 sati.
Nacionalni forum o upravljanju internetom predstavlja platformu za otvoren, inkluzivan i neformalni dijalog među interesnim akterima iz Bosne i Hercegovine, zemljama regiona, kao i drugim interesnim stranama kojima je cilj dijeliti, oblikovati i doprinositi razvoju upravljanja internetom.
Ciljevi Foruma su:
• Podizanje svijesti i promovisanje boljeg razumijevanja interneta kao platforme otvorene za sve relevantne aktere (vlada, biznis sektor, civilno društvo, tehnička zajednica, akademija, mediji);
• Bolje razumijevanje uloga i odgovornosti koju akteri imaju u upravljanju internetom;
• Kreiranje okvira za dijalog o ulozi interneta u smislu jačanja ostvarivanja ljudskih prava,
promocije vladavine prava i demokracije

Nadamo se vašem odzivu, obzirom da će vaše znanje biti vrijedan doprinost otvorenom, inkluzivnom i neformalnom dijalogu među akterima iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja o razvoju upravljanja internetom u Bosni i Hercegovini.
Pozivamo vas da nam potvrdite vaše učešće, kao i da se registrujete online putem http://oneworldplatform.net/bh-igf/
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na: igfbih@oneworldplatform.net

Belma Kučukalić

Virtualni nomad i rođena pripovjedačica. Pasionirana ljubiteljica društvenih mreža i njihovog edukativnog i zagovaračkog potencijala. Zainteresirana za edukaciju o IKT-u, intersekciji IKT-a sa ženskim pravima i vizualnoj moći statističkih informacija. Ustrajna u borbi protiv cyberbullying-a.

Twitter 

Related Posts

Submit a Comment

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!

Shares