Poziv za studente/ice na “Bh. forum o upravljanju internetom”

6546233741_53027de382_z

 

U Sarajevu će se 01.10.2015. godine održati prvi “Bosanskohercegovački forum o upravljanju internetom” organiziran od strane One World Platform u partnerstvu sa Regulatornom agencijom za komunikacije (RAK).

Ovim putem pozivamo zainteresirane studente i studentice da nam daju svoj odgovor na pitanje “Ko upravlja internetom?”, na taj način obezbijede sebi besplatno učešće (troškove prevoza i smještaja pokriva organizator uz podršku Vijeća Evrope) na forumu, pojačaju glas i vidljivost mladih ljudi te na taj način obogate prvi “Bh. forum o upravljanju internetom.”

Glas mladih je pokretačka i inovativna snaga, te itekako značajna karika u sveukupnoj slici o upravljanju internetom. Važno nam je stvoriti jednake prilike za studente i studentice iz čitave Bosne i Hercegovine, kao i dati prostor za učenje i dijeljenje mišljenja.

Ciljevi Foruma su:
• Podizanje svijesti i promovisanje boljeg razumijevanja interneta kao platforme otvorene za sve relevantne aktere (vlada, biznis sektor, civilno društvo, tehnička zajednica, akademija, mediji);
• Bolje razumijevanje uloga i odgovornosti koju akteri imaju u upravljanju internetom;
• Kreiranje okvira za dijalog o ulozi interneta u smislu jačanja ostvarivanja ljudskih prava,
promocije vladavine prava i demokracije

Forum će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Vijeća Evrope, Internet korporacije za dodijeljena imena i brojeve (ICANN), Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), Association for Progressive Communications (APC), CORE-a, RIPE NCC-a.

Agendu foruma, kao i imena panelista/istica možete naći na ovom linku.

Prijave (kao i dati odgovor na pitanje “Ko upravlja internetom?”) možete izvršiti preko ovog linka, a broj mjesta je ograničen. Krajnji datum za prijavu je 24.09.2015.

Napomena: Refundacija troškova putnih karata se vrši naknadno, putem ugovora. Obavezno je da studenti/ice imaju svoje bankovne račune.

Sve dodatne upite možete slati na: bhigf@oneworldplatform.net.

Sretno!

 

Foto: Flickr

Belma Kučukalić

Virtualni nomad i rođena pripovjedačica. Pasionirana ljubiteljica društvenih mreža i njihovog edukativnog i zagovaračkog potencijala. Zainteresirana za edukaciju o IKT-u, intersekciji IKT-a sa ženskim pravima i vizualnoj moći statističkih informacija. Ustrajna u borbi protiv cyberbullying-a.

Twitter 

Related Posts

Submit a Comment

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!

Shares