Poziv za volontere/ke: Pridružite uredničkom timu SEE


Svaki mjesec SEEDIG priprema mjesečni izvještaj o razvoju internet upravljanja u jugoistočnoj Europi i susjednim zemljama (SouthEastEurope). Izvršni odbor SEEDIG-a sada traži volontere/ke koji/e će pomoći pri pisanju mjesečnih izvještaja, odnosno sažetaka i koji/e će doprinijeti održivosti inicijative.

Šta su to SEE izvještaji/sažeci?

Pisanje SEE sažetaka pokrenuto je u septembru 2016., a svaki sažetak daje mjesečni pregled upravljanja internetom i razvoja digitalnih politika i aktivnosti koje se događaju u jugoistočnoj Europi. Nedavna anketa pokazala je da su sažeci važan resurs za korisnike u regiji.

Ažuriranja i eventi obuhvaćeni sažetkom strukturirani su oko košara i / ili pitanja vezanih uz upravljanje internetom, kao što su infrastruktura, internetska sigurnost, online ljudska prava, e-trgovina i digitalna podjela. Pogledajte naš najnoviji problem kako bismo bolje razumjeli o čemu se radi.

Šta podrazumijeva ovaj proces?

Do sada su izvještaji pripremljani uz pomoć ad -hok volontera. Kako bi doprinijeli održivosti inicijative, izvršni odbor formira urednički tim koji će raditi na srednjoročnoj i dugoročnoj osnovi. Urednički tim bit će odgovoran za identifikaciju i pisanje o upravljanju internetom i razvoju digitalnih politika i događajima u jugoistočnoj Europi. Aktivnost će koordinirati jedan član izvršnog odbora.

Da li imate sve što je potrebno?

Volonter SEEDIG-a mora imati strast za digitalnom politikom i želju za jačanjem pozicije SEE na mapi upravljanja internetom! Pored toga, volonteri moraju biti u stanju:

  • Pokriti razvoj i događaje neovisno o vanjskom uticaju i sa neutralnog stajališta;
  • Dobro poznavati engleski jezik;
  • Posvetiti 10-12 radnih sati mjesečno za pripremu sažetka;
  • Obvezati se da sudjelujete u redakcijskom timu u periodu od 6-9 mjeseci;

Šta imamo za tebe?

Ulogu koja će ti kao volonteru pomoći da promijeniš stanje u regiji. Nakon što se prijavite:

Prvo ćete biti pozvani na online trening koji će vam pomoći da razmijete proces nastanka sažetka SEE: što čini razvoj / događaj vrijednim uključujući sažetak, kako pisati o događajima, gdje potražiti ažuriranja itd. Izvršni odbor će konačnu odluku o odabiru kandidata donijeti na temelju uspješnog završetka obuke.
Vaš doprinos, kao dio uredništva, bit će prepoznat u svakom broju sažetka, kao i na web stranici SEEDIG-a.
Dobit ćete priliku da postanete dio SEEDIG procesa i zajednice.

Kako se prijaviti?

Samo ispunite ovaj obrazac do 15. septembra. Izvršni odbor će vas kontaktirati do 18. septembra.

Pitanja?

Pošaljite e-mail na: info@intgovforum.org

perke11@gmail.com'

Bio na bhs

Twitter 

Related Posts

Shares
Share This

Share This

Share this post with your friends!

Shares